Ustvarjanje lepih pričesk v udobju vašega doma je z nekaj triki lahko popolnoma enostavno. Stil prilagodite glede na priložnost, vremenske razmere in razpoložljiv čas za oblikovanje. Pri oblikovanju si pomagajte kar z nasveti in videoposnetki, ki jih najdete na različnih spletnih straneh.
Oblikujte pričesko, ki vas bo pomanjšala
Z nekaj preprostimi triki boste ustvarili pričesko, ki vas bo pomladila. Za oblikovanje potrebujete le utrjevalec, glavnik in kodralnik za lase. Umite in z brisačo osušene lase nežno razčešite, nanje nanesite utrjevalec ter jih posušite do suhega. Nato se odločite ali želite popolnoma ali delno skodrane lase ali zgolj posamezne valovite pramene. Po oblikovanju za daljšo obstojnost nanesite tudi lak za lase. Videz dopolnite tudi s posameznimi sponkami ali lasnicami z okraski.
Skrijte gubice s frufrujem
Frufru je zaščitni znak veliko manekenk in igralk, saj z njim skrijejo visoko čelo, posamezne gubice in lepotna znamenja. Poleg skrivanja posameznih lepotnih pomanjkljivosti, frufru pričeski doda tudi volumen. Najbolje je, da si privoščite daljši frufru, katerega lahko počešete, razmršite, zgladite ali skodrate. Za bolj navihan videz uporabite kodralnik za lase in skodrajte le konice frufruja.
Idealna dolžina las glede na obliko vašega obraza
Popolna pričeska skriva vaše pomanjkljivosti in izpostavlja vaše prednosti. Popoln tip frizure izberete glede na obliko vašega obraza. Okroglemu obrazu pristaja stopničasta in dvignjena frizura s poudarkom na vrhnjem delu glave. Štirioglatemu pristaja bolj asimetrična in resasta oblika striženja. Podolgovatemu obrazu pristaja dolg frufru in resast paž. Srčasti obliki pristaja srednje dolga dolžina las brez frufruja.
Enostavna speta pričeska
V dnevih, ko nimate veliko časa za urejanje, si lase delno ali popolnoma spnite. Lase najprej razčešite, nato pa jih pogladite s prsti, saj boste tako dosegli bolj sproščen in razmršen videz. Ob straneh potegnite posamezna pramene ven iz čopa in uporabite kodralnik za lase. Za bolj asimetrično frizuro frufru rahlo zmočite z vodo in razmršite s prsti ter pustite, da se posuši na zraku.